Premier Marek Belka poparł Artura Ostrowskiego i Arkadiusza Ciacha

Były premier, a obecny łódzki europoseł Marek Belka przyjechał w sobotę do Piotrkowa Trybunalskiego, żeby udzielić poparcia Arturowi Ostrowskiemu, startującemu z drugiego miejsca na liście Lewicy do Sejmu oraz Arkadiuszowi Ciachowi, kandydatowi Lewicy do Senatu.

Z wielką przyjemnością przyjechałem do Piotrkowa Trybunalskiego, żeby spotkać się z moimi koleżankami i kolegami, startującymi z list Lewicy. W tych wyborach Lewica wraca do Sejmu i Senatu i to z bardzo dobrym wynikiem. Dla wszystkich wyborców, nie tylko Lewicy, jest to szansa, że w naszym parlamencie pojawi się głos rozsądku, głos przeciwny wszechogarniającej hipokrycji - powiedział europoseł prof. Marek Belka.

Premier Belka podkreślił, że Lewica to ludzie odpowiedzialni i profesjonalni, którzy myślą o przyszłości i troszczą się o tych, którzy potrzebują opieki państwa.

Rozmawiamy z wyborcami na ulicach i targowiskach, przedstawiamy nasz program i przekonujemy, że warto postawić na Lewicę i jej kandydatów. Cieszymy się, że wsparcia udzielił nam były premier, europoseł prof. Marek Belka - powiedział Artur Ostrowski, startujący z drugiego miejsca listy Lewicy w okręgu piotrkowskim.