Żukowska: Minister z rządu PO-PSL ma ogromny wpływ na prezydenckie projekty ustaw

dodano 2017-09-18 10:13 w kategorii: Ludzie

- Mówi się o szantażu, który jest stosowany wobec prezydenta Andrzeja Dudy. Szantaż dotyczy prezydenckiej propozycji referendum konstytucyjnego, że jeżeli projekty prezydenta Dudy odbiegną zbyt daleko od tego, co PiS by sobie życzyło, aby było w nich zawarte, PiS nie przegłosuje referendum, które miałoby się odbyć zgodnie z wolą prezydenta – stwierdziła Anna-Maria Żukowska komentując prace nad prezydenckimi projektami ustaw o Sądzie Najwyższym i Krajowej Radzie Sądownictwa.

Rzeczniczka prasowa SLD w programie „Proste Pytanie” przypomniała, iż ogromny wpływ na prezydenckie projekty ma były wiceminister sprawiedliwości w rządzie PO-PSL - Michał Królikowski.

- PiS nie traktuje go, jako swojego człowieka, tylko w pewnym sensie człowieka PO - podkreśliła Żukowska, jednocześnie dodając, iż partia rządząca po prostu „nie kupi” projektów przygotowanych przez Królikowskiego, pomimo tego, iż jest on osobą o bardzo konserwatywnych poglądach.

Oglądaj cały program "Proste Pytanie" z udziałem Anny-Marii Żukowskiej, kliknij tu.