Festyn SLD „Wspólne Wakacje” w Gniewkówcu (powiat inowrocławski)

dodano 2017-08-19 15:36 w kategorii: Powiatowe

18 sierpnia 2017 r. wzorem pikników organizowanych w Bydgoszczy odbył się festyn „Wspólne Wakacje” w Gniewkówcu (powiat inowrocławski). Wydarzenie zostało zorganizowane z inicjatywy szefa koła SLD w Złotnikach Kujawskich Piotra Zachariasza, radnej powiatowej Sojuszu Krystyny Gawron-Fiedorow i Waldemara Kubiaka.

Pomysł organizacji okazał się bardzo trafiony, ponieważ liczna frekwencja i wielka radość najmłodszych, dały dowód powodzenia imprezy.

Na wydarzeniu gościli przewodniczący SLD w regionie Irek Nitkiewicz oraz sekretarz wojewódzki Tomek Mokos.

Dla dzieci przygotowano liczne atrakcje m.in. watę cukrową, wielką zjeżdżalnia i zamek do skakania, sztalugi do malowania obrazów i tablice do malowania kredą.

Organizatorzy przygotowali konkursy skierowane do dzieci i dorosłych z nagrodami ufundowanymi przez siebie i europosła Janusza Zemke.

Radna Krystyna Gawron-Fiedorow ufundowała dla wszystkich dzieci lody, które cieszyły się wielkim powodzeniem, a pogoda sprzyjała wspólnej zabawie.

Więcej zdjęć w GALERII