Konstytucja RP dla każdego w Bydgoszczy

dodano 2017-05-30 09:55 w kategorii: Akcje

29 maja 2017 r. Bydgoszczy na briefingu prasowym, w którym wzięli udział szef SLD w województwie i mieście Ireneusz Nitkiewicz, sekretarz Rady Wojewódzkiej Tomasz Mokos, przewodnicząca SLD w powiecie bydgoskim Beata Krajewska i sekretarz Sojuszu w mieście Zbigniew Welenc, działacze SLD poinformowali o 20. rocznicy referendum konstytucyjnego, które miało miejsce 25 maja. W związku z tym Sojusz Lewicy Demokratycznej rozpoczął akcję rozdawania specjalnie na tę okazję wydrukowanych egzemplarzy konstytucji z podpisem prezydenta Aleksandra Kwaśniewskiego.

Szef SLD w regionie powiedział, iż jest to konstytucja, z której możemy być dumni, która sprawdziła się w trudnych okolicznościach i dała nam solidne podstawy pozwalające wstąpić do Unii Europejskiej. Nadmienił też i ma nadzieję, iż tak jak wszyscy obdarowani, tak politycy partii rządzącej będą do niej sięgać i działać według stanowionego przez nią prawa.

Więcej o akcji w mediach:

metropoliabydgoska.pl - SLD rozdawało konstytucję. „Nie ma powodu, aby ją zmieniać”

Gazeta Wyborcza - SLD walczy. I wręcza konstytucję podpisaną przez Kwaśniewskiego

Radio PiK - Działacze SLD rozdawali bydgoszczanom Konstytucję RP

TVP Bydgoszcz - KONSTYTUCJA RP DLA KAŻDEGO PRZECHODNIA